Vojku Colji v slovo (1947 – 2021)

Ko sem prebral sporočilo, ki mi ga je poslal Tomaž, nisem mogel verjeti. Misli so mi govorile, da ni res. Pa vendar je bilo. Izgubili smo sokrajana, prijatelja Vojka Colja. 

Vojko je bil v krajevni skupnosti zelo aktiven in poln idej. V 80. letih prejšnjega stoletja je bila velika želja krajevne skupnosti ureditev telefonije. Krajani so takrat sami prevzeli pobudo in začeli s prostovoljnimi deli, ki jih je kot predsednik gradbenega odbora vodil prav Vojko. Zelo hitro je bila zgrajena nova telefonska centrala in več kot 300 gospodinjstev je takrat dobilo telefonski priključek.

Vojko je bil predsednik sveta Krajevne skupnosti dva mandata. Leta 1994 je vodil tudi aktivnosti za ustanovitev samostojne občine Branik. 

V njegovih mandatih se je v vseh zaselkih Branika zgradila ali obnovila javna razsvetljava, prekrita je bila streha dvorane Doma kulture Branik ter popravljeni strehi osnovne šole v Spodnji Branici in zadružnega doma na Preserjah. Zgrajene so bile stopnice za varnejšo pot v šolo, po zaselkih so bile asfaltirane poti in urejeni odvodi odpadnih voda. Na Vrhu in na Svetem Martinu sta bila postavljena TV pretvornika, telefon pa je bil pripeljan tudi do Pedrovega. 

Vojko je videl potrebe kraja in se po svojih najboljših močeh trudil uresničiti takratne cilje krajevne skupnosti. Dva mandata nas je zastopal tudi v Mestnem svetu kot kandidat Liste za razvoj podeželja.

Vojko, v Braniku si pustil sledi, za katere smo hvaležni in ki nas bodo za vedno spominjale nate. 

Počivaj v miru.

V imenu sveta Krajevne skupnosti Branik, svojcem izrekam iskreno sožalje.

Back to top
Preskoči na orodno vrstico