B’ndimska kvatrnica 2023 – kako smo se imeli?

Med 25.8. in 27. 8. 2023 je v Braniku potekala tradicionalna prireditev B’ndimska kvatrnica. Kot vsako leto smo tudi letos poskrbeli, da je bilo na programu nekaj novega.

V sklopu prireditve je že v petek na gradu Rihemberk potekal koncert Big banda Nova, ki so ga vokalno spremljale Nika Kodrič, Tjaša Fajdiga in Damjana Golavšek. Ambient, ki očara, so obogatili zvoki jazza ter slovenskih in tujih popevk.

V soboto dopoldan je športno društvo Branik na balinišču organiziralo balinarski turnir. Sodelovalo je 8 ekip iz cele Primorske. Vroč, vendar čudovit dan je prinesel naslednje rezultate: 1. mesto: Podskala, Vipava, 2. mesto: Orehovlje, 3. mesto: Kojsko, 4. mesto: Palčje.

V nedeljo je dogajanje potekalo na dveh prizoriščih. Na gradu Rihemberk se je odvil dopoldanski program, na katerem so se gosti najprej pustili popeljati na interpretacijski sprehod po gradu, se nato okrepčali med ponudniki z lokalnimi dobrotami, prisluhnili čarobnim zgodbam in se večerno umirili z jogo v grajskem parku.

Tržnica se je popoldne z dopolnitvijo ponudbe lokalnih ustvarjalcev nadaljevala še v središču Branika. Vzporedno je bila na ogled razstava ročnih del Društva upokojencev Branik.

Nedeljska lokalna tržnica je bila podprta s strani projekta LAS sodelovanja »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«, ki ga sofinancirata Evropski sklad za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja.

Za naš kraj pomembno je bilo odprtje nove info točke, imenovane Bajtica
Na svoj račun so prišli tudi najmlajši, ki so svojo srečo preizkusili v tomboli.
Za preizkušanje potrpežljivosti in presenečenja je poskrbel letošnji srečelov z več kot 900 dobitki. Številni sponzorji so se odzvali na prošnje krajevne skupnosti, zato so bile nagrade res privlačne in bogate. Z lepo gesto se je srečelovu pridružilo Društvo upokojencev, ki je prispevalo prvih 200 dobitkov, katerih izkupiček bodo darovali v dobrodelne namene.
Zvečer so nas zabavali Dejan Dogaja, Mojca Štoka-Moya in Urban Vidmar. Gneča na prizorišču je ponovno potrdila, da je B’ndimska kvatrnica praznik, ki je krajanom domač, ljub in pomemben.
Back to top
Preskoči na orodno vrstico