Pot dveh gradov – Rihemberk in Dornberg, nedelja, 19. september 2021, med 9. in 16. uro

V okviru Evropskega tedna mobilnosti »Živi zdravo. Potuj trajnostno.« vas vabimo na
POT DVEH GRADOV – RIHEMBERK IN DORNBERG
Nedelja, 19. september 2021, med 9. in 16. uro

Hoja bo potekala individualno v obe smeri. Pot teče skozi vas Pedrovo, je dobro označena in traja od 2,5 do 3 ure. Ob poti se bodo predstavili lokalni ponudniki.

PARKIRIŠČA IN PREVOZ: Za tiste, ki bodo na pot krenili iz smeri gradu Rihemberk, bo na voljo parkirišče pri gradu, za tiste, ki bodo štartali v vasi Tabor (nekdanji grad Dornberg), pa je na voljo parkirišče v vasi Dornberk ob šoli (15 minut do Tabora). Omogočen bo brezplačni povratni prevoz na relaciji Tabor–Grad Rihemberk ali obratno.
Zaradi lažje organizacije prosimo, da prevoz rezervirate do 18. 9. 2021 na e-naslov: info@tabor-dornberk.si.

GRAD RIHEMBERK – Na gradu Rihemberk bomo vsem pohodnikom podarili brezplačno osvežitev z domačim sokom. Nakup vstopnic za vstop v grad, za raziskovalni ogled Zakladi gradu Rihemberk in za voden ogled gradu bo mogoč na gradu Rihemberk. Več o trasi in o ponudbi na gradu: www.rihemberk.com.
* Od 9. do 19. ure: Zakladi gradu Rihemberk: Vsi, ki si želijo, da bi ogled gradu postal posebna izkušnja, bodo na vhodu v grad dobili skrivni zemljevid gradu in se podali na spoznavanje 800-letne grajske dediščine preko iskanja 12 zakladov. Kdor uspešno reši zgodovinsko uganko, si na posebnem orodju sam skuje kovanec goriških grofov.
* Ob 12. uri: Voden ogled gradu Rihemberk – bogata kulturna in naravna dediščina gradu. Pohodniki, ki se boste udeležili vodenega ogleda, poravnate le vstopnino v grad, vodenje je brezplačno, financira ga STO.

PEDROVO – Pot nas bo peljala skozi vasico Pedrovo. Za pohodnike bo vrata brezplačno odprla Hiša Artes na robu vasi Pedrovo. V njej so na ogled dela sodobnih slovenskih umetnikov. Pohodnike ob vizualnih užitkih čaka osvežitev z domačim napitkom.
Omogočen bo tudi postanek v sirarni na ekološki Domačiji Čilčevi z možnostjo pokušine in nakupa ekoloških sirov in ostalih mlečnih izdelkov iz kozjega mleka. Za udeležence pohoda bo med 9. in 16. uro na voljo tudi degustacijski krožnik hišnih mlečnih izdelkov po ceni 3 eur.

TABOR, NEKDANJI GRAD DORNBERG – Prijava za brezplačno vodenje po ostalinah gradu Dornberg in ogled vasice Tabor bo mogoča na stojnici Društva Tabor. V vasi Tabor boste lahko na stojnici Društva Tabor v dopoldanskem času kupili domače sokove, kavo in sladico, od 12. ure naprej pa tudi golaž in vrhunska vina lokalnih vinarjev konzorcija vinarjev Vipavske doline. Svojo ponudbo bodo predstavili tudi ostali domači ponudniki.
Več o dogodku si lahko ogledate na spletni strani http://tabor-dornberk.si.

Back to top
Preskoči na orodno vrstico