Izvedba projekta »Varna pot v šolo« članic in članov DU Branik

Članice in člani Društva upokojencev Branik so med 1. 9. 2020 in 11. 9. 2020 med 7.30 in 8.00 uro sodelovali v dogovoru z vodstvom Osnovne šole Branik, policijsko postajo Nova Gorica in vodstvom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica pri varovanju otrok na poti v šolo v novem šolskem letu. Posebej oblečena v odsevne jopiče sta bila vsak dan prisotna dva člana DU Branik. Eden na avtobusni postaji prehodu za pešce na Governi in drugi pri prehodu za pešce pri pokopališču.

Prvi šolski dan sta si ogledala dogajanje župan MO Nova Gorica g Klemen Miklavič in vodja kabineta Gorazd Božič, drugi dan pa si je prizorišče varne poti ogledal tudi predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Nova Gorica g. Bojan Bizjak.

Z veseljem lahko ugotovimo, da so vsi udeleženci v cestne prometu v času naše prisotnosti upoštevali, da so na cesti otroci in temu prilagodili svojo hitrost in umirili promet.

Pri projektu varne poti v šolo so sodelovale članice DU Branik Nada Pičulin, Ksenija Mrevlje, Damjana Bizjak, Neva Močnik ter člani Boris Birsa, Hugon Hmeljak, Drago Bizjak, Zmago Ličen in Alojz Žerak. S to gesto dokazujemo, da znamo tudi starejši poskrbeti za mladež in ustvarjati medgeneracijsko vez med različnimi generacijami sokrajanov naše krajevne skupnosti Branik.

Vsem članicam in članom Društva upokojencev Branik izrekam prisrčno zahvalo, za odziv ter sodelovanje pri izvedbi pomembnega projekta »Varne poti v šolo«, ki pomaga pri zagotavljanju večje varnosti v cestnem prometu naših učenk in učencev iz OŠ Branik.

Vodstvu in zaposlenimi, učenkam ter učencem OŠ Branik želimo uspešno šolsko leto pri izobraževanju

 

Pripravil/a:

Alojz Žerak

Back to top
Preskoči na orodno vrstico