Humanitarni projekt Ladjica za dober namen

Ta dogodek je končan.

Spoštovane upokojenke, upokojenci Društva upokojencev Branik in sokrajani krajevne skupnosti Branik,

sprejeli smo povabilo Komisije za tehnično kulturo ZDUS, da se pridružimo humanitarni akciji Srednje ekonomske šole, gimnazije Maribor in Društva Up-ornik Maribor v projektu Šest milijonov ladjic za drugačno otroštvo s katerim zbirajo sredstva za najbolj ranljive skupine naše družbe.

Pred osmimi leti se je s tem projektom pričelo z namenom, da se pokloni žrtvam genocida v 2. svetovni vojni in se je takrat zbralo 2 milijona ladjic iz papirja. Začeto delo se nadaljuje tudi letos s ciljem, da se za vsako izgubljeno življenje naredi ladjica iz odpadnega papirja in s tem povezujejo vse ljudi, ki jim ni vseeno in zato, da se žrtve nikoli ne pozabi.

Društvo upokojencev Branik poleg svoje Komisiji za tehnično kulturo vabi tudi ostale upokojence in upokojenke ter krajane krajevne skupnosti Branik, da se vključijo v humanitarni projekt in v svojem okolju (družina, društva, šola, vrtec) izdelate najmanj eno ladjico iz papirja.

Narejene Ladjice bomo zbrali v prostorih Društva upokojencev Branik do 30. 4. 2021 in jih bomo poslali na naslov: SEŠG Maribor, Trg Borisa Kidriča 3, 2000 Maribor.

Organizator bo po zaključenem zbiranju pripravil umetniško postavitev in na zaključno prireditev povabil tudi avtorje ladjic. Denar, ki bo zbran z odpadnim papirjem, bo organizator posredoval Društvu UP-ornik Maribor, ki ga bodo namenili najranljivejšim skupinam naše družbe med katerimi je tudi veliko upokojenk in upokojencev.

Vljudno vas vabimo k sodelovanju humanitarnega projekta. Tudi mi krajani KS Branik in DU Branik pokažimo, da nam ni vseeno za soljudi, ki so potrebni humanitarne pomoči.

V pričakovanju vaših izdelkov, vas lepo pozdravljamo in ostanite zdravi.

Za dodatne informacije je na voljo predsednica Komisije za tehnično kulturo DU Branik, Zvonka Mihelj (041 461 846).

Alojz Žerak
predsednik DU Branik

Back to top
Preskoči na orodno vrstico