Dnevi goriškega radiča

Ošterija Branik – gostilna pod rihemberškim gradom ponuja v času Dnevi goriškega radiča, ki jih organizira Turistični zveza TIC Nova Gorica, jedi iz radiča. Z vami deli recept JEČMEN S KLOBASO IN SUKENSKIM REGUTOM
Sestavine za 4 osebe:
– 300g ječmena
– 300g radiča
– manjša čebula
– klobasa
– jedilna žlica oljčnega olja, sol, poper
– 2 jedilne žlice sladke smetane
– 100g naribanega staranega kozjega sira
– 2dcl jušne osnove
Priprava:
Ječmen skuhamo in ga pod vodo speremo. V posodi na oljčnem olju prepražimo čebulo in klobaso. Prelijemo z jušno osnovo, kateri dodamo rezan radič, sol in poper. Kuhamo na manjšem ognju približno 15 minut, da se sestavine lepo skupaj spojijo.
Postrežemo lahko na posteljici iz svežega radiča in naribamo še staran kozji sir.
Dober tek je zagotovljen!

Avtor članka: Nova Gorica Tourism

Back to top
Preskoči na orodno vrstico