Cairo street workshop

Kairo street – plesna delavnica

Plesna skupina Nefes Orient je v četrtek 17.5.2018 v okviru tedna ljubiteljske kulture organizirala delavnico orientalskega plesa. V športni dvorani Mavrica v Novi Gorici so predstavile stil Kairo street.
Kairo street ali Mahragan shabby je moderen stil orientalskega plesa. Shaabi pomeni “od ljudi”. Stil Kairo strert izvira iz Kaira in je v 1970, kot nova oblika urbane glasbe izražala težave in frustracije sodobnega egiptovskega življenja.
Je mešanica različnih stilov od hip hopa do trebušnega stila plesa. V Kairu ga običajno plešejo le moški in izrecno samo plesalke. Kostum je ulična uniforma – raztrgane hlače, majca, čepica in bleščice. Posebnost je tudi v drži dlani, ki nakazujejo na obliko noža.
Plesno delavnico je vodila Teja Žižmond, učiteljica in koreografinja plesa skupine Nefes Orient, katera je tudi priznana Italijanska plesalka in prvakinja mednarodnh tekmovanj.
Kairo street delavnice se je udeležilo 16 plesalk. V eno urni predstavitveni delavnici so se plesalke seznanile z novodobnim stilom Kairo steet, kjer so se za okus naučile tudi krajše koreografije, ki jo bodo lahko še dolgo preplesavale kjerkoli se bodo potepale

Back to top
Preskoči na orodno vrstico