Koncert srednjeveške glasbe in lokostrelski turnir, grad Rihemberk, sobota, 17.8.2019, ob 19h

Ta dogodek je končan.

 

Podrobnosti

ČAS ZLATE PTICE – TEMPUS AVIS AUREAE
koncert srednjeveške in renesančne glasbe ansambla Gita ob izidu zgoščenke & lokostrelsko tekmovanje v streljanju na glinene ščite

SOBOTA, 17. 8. 2019, ob 19.00, na gradu Rihemberk

PROGRAM:
19.00-19.45 Kvalifikacije za lokostrelsko tekmovanje, grajski park
20.00 Koncert Gite ob izidu glasbene zgoščenke “Čas zlate ptice”, grajsko dvorišče
20.00 Animacija lokostrelstva za otroke, grajski park
20.50 Lokostrelsko tekmovanje v streljanju na glinene ščite, grajski park

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

KONCERT:
Onstran današnjega časa nas čaka skriti svet preteklosti, svet temeljev sedanjosti. Mi sami odločimo, kdaj bomo odstrli zaveso let z namenom, da se iz njega kaj naučimo, si kaj pojasnimo ali v njem obnovimo svoje moči. Glasba in pripovedi Gite v barvitih kostumih zgodovinskih graščakov so lahkotne, v dušo segajoče in hkrati radostne. Iz njih vrejo ljubezen, ki se ni nikoli spremenila, skrivnosti čudežev, srčnost vitezov, moč gradov …

V preteklih šestih letih ima skupina GITA zavoda Svitar, ki od letošnjega junija upravlja z gradom Rihemberk, v različnih sestavah za sabo več kot 1000 uspešnih nastopov, prepoznavnih po gostoljubju, znanju, igri in milozvočnem Eleonorinem glasu.

Dogodek traja 2 uri in je primeren tudi za družine. Med koncertom bo v grajskem parku potekala animacija otrok v lokostrelstvu.

Gito sestavljajo:
Eleonora – Bojana Čibej (glas, kitarska lutnja, tamburin)
Leonhard – Klemen Čibej (cistra, glas, boben)
Viljem – Matevž drenovec (flavte)
Sibila – Šejla Usenik (fidel)
Herman – Matija Bartol (boben, tamburin)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

LOKOSTRELSKO TEKMOVANJE:

Zavod Svitar organizira na gradu Rihemberk prvi letni lokostrelski turnir za naslov “Prvega lokostrelca gradu Rihemberk”.

Na prvem turnirju bodo štirje člani Gite obiskovalce izzvali na lokostrelski boj v streljanju na glinene ščite. K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki ste pripravljeni sprejeti izziv.

19.00-19.45 KVALIFIKACIJE
Za udeležbo na tekmovanju v streljanju na glinene ščite je obvezna udeležba na kvalifikacijah. Na kvalifikacijah vsak tekmovalec ustreli 3 puščice v tarčo z licem. Rezultat tekmovalca je seštevek točk vseh treh puščic.

20.50 TEKMOVANJE
Na tekmovanje se uvrstijo 4 najboljši strelci kvalifikacij. Pare četrt finala z graščaki določi žreb. Pari streljajo na glinene ščite na izpadanje. V polfinale nadaljujejo 4 strelci in v finale dva. Zmagovalec para je lokostrelec, ki prestreli večje število glinenih ščitov. Zmagovalec turnirja prejme simbolni glineni ščit.

Lastna oprema (lok, puščice, ščitniki …) je zaželena. Vsem, ki opreme nimate, letos opremo nudi Eleonora.

Back to top
Preskoči na orodno vrstico