Braniška pošta je bila znova tarča roparjev

Včeraj nekaj minut po 9. uri sta v braniško poštno poslovalnico vstopila oborožena in zamaskirana moška, eden od njiju pa je s kratkocevnim orožjem od uslužbenke terjal denar. S plenom sta nato zbežala v neznano. Podoben rop se je zgodil že 1. junija, a storilca, podobno kot včerajšnja nepridiprava, ostajata neznana.

BRANIK > Braničani so se včeraj dopoldne, podobno kot prvi junijski popoldan, spraševali, kdo si je za tarčo ropa znova izbral prav njihovo poštno poslovalnico. Obenem pa upajo, da to ne bo razlog za njeno zaprtje. A kljub temu je včeraj dopoldne v središču Branika kazalo, kot da se pred tem tam ni zgodilo nič hudega.

Dva ropa v manj kot šestih mesecih

Policisti in kriminalisti so včeraj nekaj minut po 9. uri, ko se je v braniški pošti zgodil oborožen rop, hiteli na kraj dogodka in začeli z aktivnostmi, ki bi jih čim prej pripeljale do storilcev drugega letošnjega ropa tamkajšnje poštne poslovalnice. Po prvih ugotovitvah preiskovalcev, ki so bili na kraju dogodka skoraj do poldneva, sta pošto oropala neznana zamaskirana moška. Eden od njiju je bil oborožen s kratkocevnim orožjem. Od uslužbenke, ki je bila nekaj ur po ropu še vedno zelo pretresena, sta zahtevala denar in si ga nato prilastila.

Med ropom je bila na pošti še ena stranka, a k sreči ni bil nihče poškodovan. Storilca sta nato zbežala neznano kam. Policisti storilcev še niso izsledili in nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin ropa.

Novogoriški kriminalisti v zvezi z včerajšnjim oboroženim ropom pozivajo vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi glede ropa pošte policiji lahko pomagali s koristnimi informacijami, naj pokličejo policiste najbližje policijske postaje, interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Ovadili neznane storilce

Novogoriški kriminalisti so v zvezi z junijskim ropom pošte v Braniku na novogoriško tožilstvo nedavno podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, a nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja, da bi čim prej izsledili storilca, ki sta po ropu zbežala z osebnim vozilom škoda felicia v smeri naselja Preserje oziroma Brje.

V noči na 10. november so neznani storilci vlomili v bančno poslovalnico Deželne banke, ki je del Kmetijske zadruge Tolmin, skozi pritlično okno, pregledali notranje prostore banke in nato odšli praznih rok neznano kam. Nepridipravi denarja niso ukradli, so se pa z orodjem znesli nad inventarjem, tako da je zaradi njihovega početja nastala večja škoda. Kljub intenzivni kriminalistični preiskavi policija storilcem še ni stopila na prste.

Policisti so tudi v zvezi s tem primerom na novogoriško tožilstvo poslali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca. S preiskavo nadaljujejo, Ponovno pozivajo vse morebitne očividce ropa pošte in vloma v banko, naj koristne informacije sporočijo policiji.

 

Vir: Primorske novice

Avtor: Ana Cukijati

Back to top
Preskoči na orodno vrstico